mijnhuid.be

mijnhuid

verantwoorde huidverzorging

een inititatief van apotheek Sluizeken Gent bvba

mijnhuid
reiniging
verzorging
bescherming
Camouflage
U bevindt zich hier : Mijnhuid.be  >  Uw verzorging, chemie  >  Wat betekent ... ?
foto beschikbaar voor iPhone

Wat betekent ... ?

Hypoallergeen

Een hypoallergeen product is een product waarbij men het risico op allergische reacties tot een minimum heeft proberen beperken.

De kans om overgevoelig te reageren op deze producten is dus lager maar kan niet worden uitgesloten.

Niet comedogeen

Een comedoon is een mee-eter (zwart puntje), deze ontstaan door verstopte poriën. Comedogeen wil zeggen dat het product mee-eters kan veroorzaken. Niet comedogeen betekent dus dat het product de poriën niet verstopt.

Wanneer men last heeft van een gemengde of vette huid is het aangewezen een niet comedogeen verzorgingsproduct te gebruiken.


Dermatologisch getest

Dermatologisch getest wil zeggen dat het product werd getest op vrijwilligers. Zo controleert men of het product goed wordt verdragen door verschillende huidtypes, of er geen huidirritaties of overgevoeligheidsreacties optreden.

Dit is natuurlijk geen garantie.

Klinisch getest
 
Dit wil zeggen dat het product werd getest op vrijwilligers onder verbruiksomstandigheden. Er worden wetenschappelijke observaties en metingen gedaan om de tolerantie, de veiligheid en de doeltreffendheid van het product te beoordelen.
 
pH-neutraal
 
De pH-waarde van een product of de huid zegt iets over de zuurtegraad ervan. Het vetlaagje van de huid heeft een zuurtegraad van ongeveer pH 5,8.

Als een product pH-neutraal is betekent dat, dat het product dezelfde pH-waarde heeft als de huid. Dat houdt in dat het product de zuurtegraad en dus de beschermende functie van de huid respecteert.

Niet alleen de pH-waarde is maatgevend voor de mildheid van een cosmeticaproduct. Sommige producten hebben een hogere pH-waarde, maar zijn zachter omdat zij een minder sterk reinigend vermogen hebben en de huid minder ontvetten.
 
 
Zonder Parfum
 
U vindt regelmatig op de verpakking of het etiket van cosmeticaproducten de aanduiding ‘ongeparfumeerd’. Dit betekent dat de cosmeticafabrikant geen geurstoffen aan het product heeft toegevoegd.

De wetenschap dat een product ongeparfumeerd is, kan ook zinvol zijn bij gebruik in de zon. Met het gebruik van ongeparfumeerde producten voorkomt u het ontstaan van eventuele huidirritaties door de combinatie van parfums in cosmetica en zonlicht.
 
Niet getest op dieren
 
De eisen waaraan cosmeticaproducten- en ingrediënten moeten voldoen, waaronder claims en dierproeven, zijn vastgelegd in de Europese Cosmetica Richtlijn en het Warenwetbesluit Cosmetische Producten.

De Europese Commissie heeft op 10 juni 2006 een nieuw richtsnoer gepubliceerd over het claimen van de term ‘niet op dieren getest’. In het kort houdt dit in dat een cosmeticabedrijf deze term uitsluitend mag gebruiken wanneer:

  1. het product en de ingrediënten niet op dieren zijn getest, onafhankelijk van plaats en tijdstip
  2. de fabrikant en leverancier geen dierproeven doen. Dit is van toepassing op de gehele keten: ze voeren zelf geen dierproeven uit en laten ze ook niet uitvoeren
  3. geen gebruik wordt gemaakt van ingrediënten die door anderen voor cosmetica zijn ontwikkeld met gebruik van dierproeven of gegevens daarvan
Share :
Copyright 2023 © apotheek Sluizeken Gent bvba
Privacy verklaring