mijnhuid.be

mijnhuid

verantwoorde huidverzorging

een inititatief van apotheek Sluizeken Gent bvba

mijnhuid
reiniging
verzorging
bescherming
Camouflage
U bevindt zich hier : Mijnhuid.be  >  Huidproblemen  >  Brandwonden  >  Verzorging  >  Flamigel 250 g

Verzorging Brandwonden

Flamigel 250 g

Wondbehandeling: Oppervlakkige brandwonden en lichte wonden (zoals schaaf- en snijwonden).

Helpt tegen :

Flamigel® is een hydroactief colloïd gelverband voor de behandeling van wonden. Flamigel® ondersteunt het helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig wondmilieu te creëren. Flamigel® is bestemd voor gebruik op oppervlakkige brandwonden en op kleinere wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden). Flamigel® mag ook gebruikt worden op open wonden (indien er geen belangrijke beschadiging van de lederhuid (dermis) is) en op oppervlakkige doorligwonden (enkel onder toezicht van een arts of verpleegkundige).

Hoe werkt het:

Flamigel® bevat een hydrocolloïd (pH = 5.5) dat een optimaal vochtig wondmilieu helpt te ontwikkelen om de celhernieuwing te versnellen en zo de kans op littekenvorming te verminderen. Verder helpt Flamigel® snel pijn te verzachten en te verminderen dankzij zijn koeleffect. Flamigel® kan gebruikt worden op droge of vochtige wonden: In het geval van een droge wond, verandert Flamigel® de droge wond in een vochtige wond (“hydrogel” effect). De droge wond absorbeert het water dat Flamigel® bevat en bevordert het oplossen van necrotisch/beschadigd weefsel. In het geval van een vochtige wond, wordt het hydrocolloïd van Flamigel® geactiveerd en bijgevolg absorbeert Flamigel® overtollig wondvocht en herstelt de vochtbalans van de wond (“hydrocolloïd” effect).

Product voordelen:

Gebruik :

Niet gebruiken op grote, natte of geïnfecteerde wonden tenzij aanbevolen door de arts. Was de handen vóór en na het behandelen van de wond. Reinig en droog de wond voorzichtig vóór het aanbrengen van de gel. Bij oppervlakkige brandwonden en kleine wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden): Breng Flamigel® voorzichtig (niet inwrijven) één tot twee maal per dag aan op de wond (in geval van zonnebrand gebruik twee tot zes maal per dag). Indien nodig, bedek de wond met een pleister of verband en vervang dagelijks. Bij open wonden (indien er geen belangrijke beschadiging van de lederhuid (dermis) is) en oppervlakkige doorligwonden (enkel onder toezicht van een arts of verpleegkundige): Breng een dikke laag Flamigel® (5 mm) aan op de wond, maar vermijd daarbij Flamigel® op de wondranden aan te brengen. Bedek Flamigel® met een steriel niet-klevend verband en bevestig met een hechtpleister of windel. Laat Flamigel® ter plaatse zo lang de gelstructuur intact is. Open wonden: vervang dagelijks. Oppervlakkige doorligwonden: vervang om de één à twee dagen. Belangrijk: Als nieuwe huidcellen worden gevormd en de wond bijna dicht is, breng dan slechts een dunne laag Flamigel® aan om verweking te voorkomen. Indien nodig, bescherm de wondranden. Verwijderen van verband: Was de handen voor en na het verwijderen van Flamigel®. Flamigel® kan eenvoudig en pijnloos verwijderd worden met een vochtig gaas.

Inhoud :

250 g

Verpakking :

tube

Samenstelling :

Acid colloidal hydrocolloid, Arginine, Purified water, Macrogol, Branch Chained Fatty Acid (BCFA), Methyl-p-hydroxybenzoate (E218),Propyl-p-hydroxybenzoate (E216), Disodium EDTA.

Flamigel 250 g

0670810

Flen Pharma

Share :
Copyright 2022 © apotheek Sluizeken Gent bvba
Privacy verklaring