mijnhuid.be

mijnhuid

verantwoorde huidverzorging

een inititatief van apotheek Sluizeken Gent bvba

mijnhuid
reiniging
verzorging
bescherming
Camouflage
U bevindt zich hier : Mijnhuid.be  >  Huidproblemen  >  Jeukende huid
foto beschikbaar voor iPhone

Jeukende huid

Wat is jeukende huid?

Jeuk kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de voornaamste oorzaken is droge huid. Ook allerlei andere huidziekten, zoals eczeem en psoriasis, kunnen jeuk veroorzaken. Schimmelinfecties, infecties door virussen of bacteriën kunnen ook voor jeuk zorgen. Parasitaire infecties, mijten, en insectenbeten kunnen hevige jeuk veroorzaken. Jeuk kan ook een inwendige aandoening aangeven. Ook geneesmiddelen zijn frequent de oorzaak van jeuk.

Soms klaagt een persoon van jeuk en krabt zich tot bloedens toe zonder enig anomalie van de huid te zien. Dit kan door het feit dat men het exacte mechanisme van jeuk noch in de huid noch in de hersenen kent.
Maar één ding is zeker, het kan zeer vervelend zijn. Als men jeuk heeft wil men krabben. Krabben beschadigt de huid waardoor men nog meer jeuk krijgt. Zo kan men in een vicieuze jeuk-krab cyclus terecht komen en dat moet zeker vermeden worden.

Wat kan de apotheker voor u doen?

» Reiniging Jeukende huid
» Verzorging Jeukende huid

Wat kan u zelf doen?

De beste remedie is de oorzaak van de jeuk aanpakken. Indien persisterende jeuk uw arts raadplegen. Wanneer de jeuk door een droge huid veroorzaakt wordt moet deze gehydrateerd en gevoed worden.

Eventueel kunnen orale antihistaminica worden ingenomen om de jeuk te verminderen. Verkoelende gels met menthol kunnen ook soelaas bieden.

Het allerbelangrijkste is het vermijden van krabben, zoniet kan men in een vicieuze jeuk-krab cyclus terecht komen.

Share :
Copyright 2024 © apotheek Sluizeken Gent bvba
Privacy verklaring