mijnhuid.be

mijnhuid

verantwoorde huidverzorging

een inititatief van apotheek Sluizeken Gent bvba

mijnhuid
reiniging
verzorging
bescherming
Camouflage
U bevindt zich hier : Mijnhuid.be  >  Huidproblemen  >  Vlooienbeten
foto beschikbaar voor iPhone

Vlooienbeten

Wat zijn vlooienbeten?

Vlooien zijn kleine, springende insecten. De mensenvlo komt praktisch niet meer op mensen voor in ons land maar nog wel op vossen, dassen en wilde zwijnen. De dierenvlo blijft niet op de mensen leven maar kunnen ze nog wel bijten. Ze voeden zich met het bloed van mensen of dieren. Vaak zitten ze op donkere en warme plaatsen en daar leggen ze ook hun eieren. Ze zijn ook vaak te vinden in de buurt van de slaapplaats van huisdieren. Wanneer ze bijten veroorzaakt dit kleine rode vlekjes met een bloederig puntje in het midden. De beten komen vooral voor op de onderbenen en de romp, en meestal gegroepeerd. Het vervelendste is de enorme jeuk.

Wat kan de apotheker voor u doen?

» Reiniging Vlooienbeten
» Verzorging Vlooienbeten

Wat kan u zelf doen?

Het is vooral belangrijk nieuwe beten te vermijden. Probeer de infectiebron te achterhalen. Huisdieren moeten onderzocht worden en ook behandeld worden tegen vlooien.

De behandeling is gebaseerd op het stillen van de jeuk en het vermijden van bijkomende infecties. Eventueel kan hiervoor een lichte corticosteroïdencrème gebruikt worden en een ontsmettingmiddel.

 

Share :
Copyright 2024 © apotheek Sluizeken Gent bvba
Privacy verklaring