mijnhuid.be

mijnhuid

verantwoorde huidverzorging

een inititatief van apotheek Sluizeken Gent bvba

mijnhuid
reiniging
verzorging
bescherming
Camouflage
U bevindt zich hier : Mijnhuid.be  >  Huidproblemen  >  Contactallergie
foto beschikbaar voor iPhone

Contactallergie

Wat is contactallergie?

Wat is allergie?

Allergie is een overgevoeligheidsreactie voor zekere stoffen, allergenen genaamd, welke voor normale mensen onschadelijk zijn.

Wat is contactallergie?

Bij contactallergie treedt er een allergische reactie op in het epiderm bij contact van de huid met een allergeen.
Een allergie voor cosmetica-ingrediënten uit zich meestal in contact-eczeem: rode, jeukende plekken die soms blaasjes of schilfers vertonen.
Uw klachten kunnen, indien deze alleen worden veroorzaakt door de stof waarvoor u positief bent getest, voorkomen worden door de juiste keuze van producten. Van lipstick, douchegel tot haarkleuring.

Wat kan de apotheker voor u doen?

» Bescherming zon/winter Contactallergie
» Verzorging Contactallergie

Wat kan u zelf doen?

Twijfelt u of u allergisch bent voor een cosmeticaproduct? Om er zeker van te zijn dat u het product verdraagt, raden wij u aan een elleboogplooitest te doen. Dit kan alleen met producten die lang op de huid blijven zoals gezichtscrème, bodylotion, anti-zonnebrandmiddel.
U dient het product tweemaal daags, twee weken lang aan te brengen in de elleboogplooi (1cm x 1cm). Wanneer er geen reactie optreedt, kunt u het product gebruiken.
Producten die worden weggespoeld na gebruik, zoals shampoo of douchegel, kunt u niet op deze manier testen. Wij raden u aan met uw dermatoloog te overleggen hoe u dit wel kunt doen.

Share :
Copyright 2024 © apotheek Sluizeken Gent bvba
Privacy verklaring